Két remek recept töredezett és tartás nélküli hajra.

A patikákban ma már nagyon sok élesztőtabletta fajta kapható, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre és a hajra is egyaránt. Ezek közös tulajdonsága pedig a sörélesztő, amiből készülnek. A régi időkben élő nők esküdtek a sörnek azon tulajdonságára, hogy nagyon jó vele a hajmosás, a sörélesztő és a komló ugyanis csodát művel a hajjal és a fejbőrrel is, valamint sokkal gyorsabb növekedést eredményez.A hírességek közül is sokan használnak ilyen népi gyógymódokat és praktikákat, a sörös hajmosás például Catherine Zeta-Jones egyik nagy kedvence a szépségápolásban.

Töredezett, gyenge hajra 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk a hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör komló- és sörélesztő- tartalmának köszönhetően táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja, és fényessé teszi a hajszálakat, valamint segít korpa ellen is. Ha nagyon száraz a hajunk, használjunk két tojássárgáját.

Tartás nélküli, hosszú hajra 1 dl sört keverjünk el 2 ek mézzel, 1 ek olívaolajjal és két tojássárgájával. Kenjük a hajunkra, majd meleg vízbe mártott törülközővel tekerjük be a fejünket. Hagyjuk rajta tíz percig, majd öblítsük le.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!