Ilyenkor fokozottabban kell odafigyelni az arc ápolására.

A nyári hőség, a fülledt levegő, az UV-sugárzás, a klóros vizű medencék és a sós tengervíz mind hatással vannak a bőrünk egészségére és szépségére, így ebben az évszakban fokozottan kell figyelnünk annak ápolására. Különösen nagy hangsúlyt fektessünk a hidratálásra, és ha úgy érezzük, nem figyeltünk rá megfelelően, még nincs késő rendbe tenni a nyomokat.

Mivel a napsugárzás és a klóros, illetve sós víz kiszárítják a bőrt, nyáron fokozottan kell figyelni az állapotára. Aranyszabály, hogy nagy odafigyeléssel ápoljuk ilyenkor a bőrt, különös tekintettel az arcunkra. A hidegebb időben használt zsíros krémeket ilyenkor cseréljük le vizesebb állagúakra, és ügyeljünk arra, hogy a káros sugarakat is szűrje a krém. Naponta többször frissítsük fel az arcunkat, és számos nedves törlőkendő közül válogathatunk a kozmetikai szerek közt, de a hideg víz is csodákat művel.
 

Ha úgy érezzük, nem foglalkoztunk eleget az év legmelegebb időszakában a bőrünkkel, akkor sincs késő: még rendbe lehet hozni a bőrt, újra fel lehet frissíteni. Otthon is könnyen elkészíthetünk különféle pakolásokat. Az egyik legegyszerűbb a túrós pakolás, melyhez két evőkanál túrót kell elkeverni egy kevés tejjel és mézzel – ez a pakolás hűsít, frissít, a száraz bőrnek, és az ajkaknak is jót tesz. Leginkább a sokat emlegetett uborkapakolás tölti fel a bőr vízkészletét, Egy fél uborkát lereszelve keverjünk össze egy pohár joghurttal, a maszkot pedig ajánlott este, lefekvés előtt felvinni.

Ha az otthon készített kencék nem segítenek, bízzuk magunkat profikra, és válogassunk a kezelések közül. Nyáron szinte minden kezelés elvégezhető megfelelő odafigyeléssel. A szúrásos kezeléseket, lehetőleg nyaralás előtt két héttel iktassuk be, hogy meg tudjon gyógyulni a seb, de így nyár végén, a vakációról hazatérve, bátran ki lehet próbálni őket. Azt viszont fontos tudni, hogy a kezelés után a szaunát, szoláriumot, napozást, úszást, futást, intenzív sportokat kerülni kell minimum egy hétig, és folyamatos napfényvédő használat ajánlott ebben az időszakban.

A hidratálás és az arcbőr frissítése mellett a ránctalanításra is jobban oda kell figyelni ilyenkor, mert a napsugarak miatt beindulnak az öregedési folyamatok. Az UV sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, így a nyaralás után külön érdemes időt és energiát fektetni arra, hogy a legjobb ápolási és kezelési módokat megtaláljuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!