Rágd össze, mert rengeteg nyomelem van benne!

A nyár legnépszerűbb zöldsége a görögdinnye. Rengeteg vizet tartalmaz, ezért meleg időben nagyon jól hidratálja a szervezetet. De számos nyomelemet is tartalmaz, és a magjában olyan tápanyagok vannak, amik kiemelten jót tesznek a várandós kismamáknak.

Mit tartalmaz a görögdinnye magja?

  • káliumot;
  • rezet;
  • szelént;
  • cinket;
  • hasznos fehérjéket;
  • B-vitaminokat;

A görögdinnye magjainak jótékony hatása!

1. Enyhíti a végtagok dagadását

A terhes nők többsége gyakran szembesül lábdagadással, ezért érdemes gyakrabban dinnyét és annak magját elfogyasztani, mert így beindul a vesék vízkiválasztó funkciója, és ezáltal kisebb lesz a duzzanat.

2. Erősíti a magzat csontozatát

Mivel a dinnyemag kalciumban, káliumban gazdag, ezért erősíti, serkenti a magzat csontjainak fejlődését, ezért is érdemes dinnyét és annak magját enni.

3. Enyhíti az izomgörcsöket

A görögdinnye fogyasztásával elejét veheti mindenki a kellemetlen izomgörcsök bekövetkeztének, ezért érdemes gyakran dinnyét enni.

4. Jót tesz a húgyúti rendszer egészségének

Mivel sok vizet tartalmaz, ezért beindítja a szervezet hidratálását, és ezáltal a húgyutak egészségéhez is hozzájárul, ahol a kórokozók nem tudnak fertőzést kialakítani.

5. Széppé teszi a bőrt

A dinnyében lévő nyomelemeknek, vitaminoknak köszönhetően a bőrsejtek egészségesebbek, hidratáltabbak lesznek, és így a foltok, ráncok is később alakulnak ki.

6. Nagy segítség a székrekedésben

A dinnye rostokban gazdag zöldség, ezért jót tesz az emésztésnek is, beindítva a vastagbél működését, így segítve megszüntetni a székrekedést.

7. Erősíti az immunrendszert

Ez főként terhes nők esetében nagyon fontos, hiszen az immunrendszernek két életet kell megóvnia a betegségektől. A dinnyefogyasztás viszont erősíti a szervezet védekezőképességét.

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!