Mi magunk veszélyeztetjük saját magunkat!

Tíz olyan mindennapi használati termékről, tárgyról lesz szó, amitől jobb ha megszabadulunk, ha később nem szeretnénk daganatos betegségben szenvedni.

1. Mesterséges édesítőszerek

Az olyan édesítőszerek, mint az aszpartám és a szukralóz a szervezetet arra ösztönzik, hogy zsírokat halmozzon fel, ugyanakkor pedig elősegítik a cukorbetegség kialakulását. Jó tudni, hogy sok üdítő is ilyen édesítőszereket tartalmaz, amelyek ártanak az inzulintermelésnek, de szívproblémákat, stroke-ot, vagy Alzheimer-kórt is okozhatnak. Az elhízásról sem szabad megfeledkezni, mert ezek az édesítőszerek bizony hozzájárulnak a testsúly gyarapodásához, emellett árthatnak a bélflóra összetételének.

2. Műanyag dobozok, palackok

Meg kell szabadulni ezektől a műanyag tárolóktól, mert olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják az agyalapi mirigy tevékenységét, főként a bisphenol A, és a bispheno S anyagok jelentenek veszélyt. Ez azért aggasztó, mert ez a mirigy szabályozza a növekedést, a hangulati ingadozásokat, az emésztést, az utódnemzést vagy a szexuális fejlődést. Az említett anyagok negatív hatása pedig mell-, prosztata-, vagy pajzsmirigyrákban jelentkezhet. Főként a kisgyerekeket kell megóvni ezen tárgyak használatától.

3. Teflon bevonatú serpenyők, edények

Lehet, hogy vagány dolog, mikor nem ragad oda az étel az edény aljára, de ez egy kémiai alkotóelemnek, a perfluoroctanoic savnak köszönhető, amely egy rákkeltő anyag. A gond ott kezdődik, hogy mikor felhevül az edény, akkor fluor pára kerül a levegőbe, ami eléggé káros a szervezetre nézve.

4. Légfrissítők

A legtöbb ilyen termék úgynevezett 2,5-ös típusú diklórfenot, 1,4 típusú diklorbenolt tartalmaz, ami árthat a magzatnak, de rákot is előidézhet. Emellett olyan vegyületek is vannak ezekben az illatosítókban, amelyek az endokrin mirigyre vannak negatív hatással. Ezen sprayek helyett használjunk inkább természetes illóolajokat.

5. Antibakteriális szappanok, mosószerek

Sokszor még több kárt okozunk azzal, ha bizonyos antibakteriális szappanokkal megmossuk a kezünket testünket, hiszen sok termékben triklozán nevű vegyület van, ami voltaképpen egy gyomirtószer, ami leginkább a gyerekekre jelent veszélyt, a felnőtteknél hormonelváltozásokat, allergiát, súlygyarapodást, gyulladásokat okozhat.

6. Tisztítószerek

Az üzletekben kapható, kémiai vegyszereket tartalmazó tisztítószerek helyett használjunk inkább szódabikarbónát, almaecetet, hidrogén-peroxidon, citromlét, organikus illóolajakat, amelyek antibakteriális, fertőtlenítő hatással rendelkezni, amilyen a levendula, a teafa.

7. Testápoló szerek

A bőrünkön keresztül több káros kémiai vegyszer szívódhat fel, ami főként a nőket veszélyezteti, hiszen a sminkelés során is veszélyes anyagok kerülhetnek a szervezetbe, mint amilyen a berillium, a tallium, a kadmium, az arzén.

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!